...

Pomza Uygulama ve Araştırma Merkezi

HAKKIMIZDA

MİSYON

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Pomza Uygulama ve Araştırma Merkezi; T.C. Anayasası ve YÖK Kanunu’nda belirtilen tanım çerçevesinde; içerisinde bulunduğu coğrafyanın önemli ekonomik faaliyetleri arasında yer alan pomza sektörüne yönelik AR-GE ve kalite kontrol etkinliklerini uluslararası standartlarda yürüterek, pomzanın en efektif şekilde kullanılıp alternatif ürünler üretip yöreye ciddi bir katma değer sağlanması ve bu alanda, bilimsel ve teknolojik gelişimi için bilgiye ulaşmayı, üretmeyi, bilgiyi uygulamayı, yaymayı ve bu bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

VİZYON

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Pomza Uygulama ve Araştırma Merkezi; Geleceğe yönelik temel vizyonu; uluslararası standartlarda kalite kontrol etkinliklerini gerçekleştirmek üzere TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite edilmiş bir laboratuvar kurarak, gerçekleştireceği projeler ile ülkemizin bu alanda en iyi araştırma merkezi olmaktır.